Vesileikkaus on ratkaisu paksujenkin materiaalien leikkaustyöhön

Abrasiivinen eli hiekan avulla suoritettava teollinen vesileikkaus sopii  paitsi metallien, kuten teräksen ja alumiinin,  myös paksuhkojen teknisten muovien, kumilevyjen ja filmivanerien leikkuuseen.  Kivi ja keraamiset materiaalit leikkautuvat myös hyvin,  samaten kuin messinki ja kupari, jotka ovat yleensä laserille haastavia. Vesileikkauksella saadaan aikaan erittäin tarkkaa ja siistiä leikkausjälkeä eikä  erillistä viimeistelyä  aina edes tarvita, mikä merkitsee lyhyempiä toimitusaikoja ja edullisempia kokonaiskustannuksia. Leikattava muoto on täysin vapaa.

Jetmasters on yksi teollisen vesileikkauksen pioneereja Suomessa – kokemusta mitä erilaisimpien tuotteiden vesileikkauksesta on jo yli 20 vuotta.   Meillä onnistuvat tarvittaessa myös nopeat toimitukset.   Autamme  sopivan leikkausmenetelmän valinnassa, olipa se sitten laser- tai vesileikkaus.

Vesileikkauslaitteet

Jetmastersin Aliko-vesileikkauskoneessa on  yhteensä 4 kpl abrasiivileikkauspäitä ja 90 kW korkeapaineen pumppaustehoa.  Samanaikaisesti voidaan siis leikata useampia kappaleita.
Vedellä leikkaamme tavallisesti

  • yli 8mm alumiinit
  • yli 12mm ruostumattomat levyt ja
  • yli 20mm rakenneteräslevyt.

Tarvittaessa Aliko-koneen leikkauskyky riittää jopa 150 mm paksuuteen saakka. Pöydän pituus on 3 metriä.

Käytämme ainoastaan puhdistettua, tasarakeista abrasiivihiekkaa joka osaltaan turvaa laitteiston toimivuuden ja  tasalaatuisen leikkausjäljen kaikissa töissä.   20 vuoden vesileikkauskokemuksen ja monipuolisen tekniikkaosaamisen  lisäksi meillä on erinomaiset, vakiintuneet  toimittajasuhteet, jotka turvaavat  leikkaushiekan saatavuuden kaikkina aikoina.

Mittatarkka työstömenetelmä

Vesileikkauksessa railon leveys on noin 1 mm.  Leikkaustarkkuus on luokkaa +- 0,2-0,3mm, joten osa koneistuksista voidaan välttää.  Vesileikkauksen yksi etu on, että paksuunkin materiaaliin saadaan leikattua  tarkkoja reikiä ja aukkoja – kunhan vain veden paine,  leikkausnopeus ja hiekan määrä on säädetty materiaalin paksuudelle sopivaksi.  Vesileikkaus on ”kylmä”  työstömenetelmä – se ei tuota  lämpöä eikä aiheuta  materiaalin taipumista. Joskus valssatut  levyt saattavat niiden omien jännitysten vapautuessa taipua leikkauksen jälkeen.

Leikattujen levyosien koneistus ja muu jatkotyöstö kokoonpanoon asti onnistuu tarvittaessa  vaivattomasti samassa osoitteessa Jetmastersilla.

Kysy lisää vesileikkauksesta ja pyydä tarjous! Lähetä sähköpostia myynti@jetmasters.fi tai soita 045 – 1533 553 tai 0500-482 243

Puhdasvesileikkaus ja varaosat

Ei-metallisten levyjen leikkauksen ohjaamme tarvittaessa sisaryritys Jetmatech Oy:lle, joka tekee puhdasvesileikkausta Nummelassa. Jetmatech Oy:n 6-leikkauspäinen kone leikkaa ilman abrasiivihiekkaa. Varaosien myynti vesileikkauskoneisiin on myös  Jetmatech Oy:n liiketoimintaa. Jetmatech Oy on Waterjet Systems Internationalin (WSI) amerikkalaisten laatuvaraosien sertifioitu jälleenmyyjä.

Vesileikkausvaraosien  myynti  ja vesileikkaustekniikan palvelut  Jetmatech Oy. Lisätiedot www.jetmatech.fi